LifeStyle

Valentijnsdag overleef je zo

11 februari, 2017
Kan jij valentijnsdag niet uitstaan? Alvast een grote troost. Voor mij is het ook een dood normale dag hoor. Stiekem, heel stiekem had ik op deze dag groots uitgepakt of werd er voor mij uitgepakt. Je kent het wel dat bekende plaatje. Ontbijt op bed, rozen, kaarsen, cadeau’s een fantastisch diner en een spetterende avond/nacht uhuh. Want laten we eerlijk zijn, het is toch fantastisch dat je iemand hebt die jou net dat extra gevoel geeft dat jij er mag zijn? Ik weet altijd al dat mijn vriend weinig heeft met feestdagen die zo commercieel beladen zijn. Nou is hij de gierigste zeker niet, maar zijn verklaring is simpel. Hij krijgt het gewoon benauwd als er bepaalde verwachtingen zijn, omdat iemand dat ooit heeft bedacht. Daarnaast is hij dan ook minder snel gemotiveerd, omdat het geen verassing meer voor mij zou zijn. Om een lang verhaal kort te maken, valentijn kan zoet en lief zijn maar wij vinden het leuk elkaar in het zonnetje te zetten op dagen dat we het absoluut niet verwachten.

Maar jij bent hier om te weten hoe je valentijn kan overleven toch? Bovenstaand was een kleine troost maar hier heb ik nog meer troost. Negen van de tien keer was dit een rotte datum haha en dat bedoel ik niet super negatief. Je kent dat wel op de middelbare school koop je iets voor die ene crush maar jij krijgt van niemand iets terug. Nu ik hieraan terug denk ga ik echt stuk! Puberteit… Dus eigenlijk ben ik een soort van pro in het overleven van deze zoette datum. Zo hier wat ideeën.

Het is gelukkig een door de weekse dag.
Heb jij mazzel, het valt op een dinsdag buiten de vakantie. Dus jij hebt vast genoeg te doen. Die ene deadline voor je werk? Het verslagje waar je zo hard aan wilt werken? Het aanvullen van je aantekeningen die je tijdens het college hebt genoteerd? Nee? Allemaal niet relevant? Agh, dan zal je aan de rest vast wel wat hebben. Dus lees gerust verder.

Vermijd bioscopen en restaurants.
Dit zijn mijn favoriete plekken om te bezoeken, maar op valentijnsdag ben ik een pro in het vermijden van deze plaatsen. Tenzij je het leuk vind om knuffelende en lebberende koppels te spotten… Niet mijn ding en al helemaal niet op deze datum. 

Trommel je vrijgezelle vrienden op
Op 14 februari wil je vast niet in de buurt zijn van een van je verliefde vriendin/vriend. Of hun liever niet in jou buurt, het is maar net hoe je het wilt bekijken haha. Oké alle grappen op een stok. Dit is de dag dat jij en jou vrijgezelle vrienden elkaar het hardst nodig hebben. Plan een mini uitje en ga wat stoers en actiefs doen. Karten, Paintballen, lacergamen, Escape room, indoor klimmen/sky-diven, paal dansen of een toffe kook workshop. Ik weet zeker dat jullie het naar je zin zullen hebben.

Leg jezelf in de watten
Voor het geval al je vrienden toch niet vrijgezel zijn en jij je for ever alone voelt, kan dit een goede oplossing zijn. Trakteer jezelf op iets waar jij oprecht van kan genieten. Een heerlijke spa arrangement voor 1 persoon, een uitgebreide beauty behandeling of bestel voor jezelf een heerlijk maaltijd en laat die thuis bezorgen.

Je bank en Tv zijn je beste vriend
Overdag misschien plannen gehad maar in de avond toch niets te doen? Je kan vroeg naar bed gaan… OF je laten troosten door jou bank en TV. Zorg dat je telefoon ver buiten handbereik is. Want al die verliefde mensen hoef je toch even niet te zien. Toch? Zie je… Zorg voor genoeg snacks, pak een heerlijke warme douche, draag je meest comfortabele en lelijke outfit, plof op de bank en geniet van een toffe niet-romantische film op netflix ofzo….

Ik? Ik denk dat ik mijn moeder heel lief zal aankijken met de vraag of zij een heerlijk maaltijd voor mij wilt klaarmaken. Als dit me lukt is mijn valentijnsdag geslaagd.
Met bovenstaand artikel wil ik eigenlijk aangeven dat jou geluk niet af moet hangen van een ander. Geen verwachtingen hebben dan zal je ook minder snel teleurgesteld zijn. Dus wees deze dag lekker creatief en zet jezelf flink in de zon. Klinkt allemaal zo cliché I know…. Desondanks wens ik jou alvast een prachtige dag en heel veel liefs!

Gwendelien

Nog geen reacties.

Reageer