Haar verzorging

Voor Kroes- en Krullend Haar | Anti Breakage Leave-In Conditioner

8 oktober, 2014

Hoi daar,

Ben je al heel lang opzoek naar een ideale leave-in conditioner met “goede” ingrediënten? Een die jou prachtig kroes- krullend haar (of dat van jou dochter/zoon) goed zal hydrateren? Dan zou ik dit zeker verder lezen als ik jou was! Enkele maanden terug kocht ik deze leave-in conditioner, omdat de ingrediëntenlijst mij veelbelovend leek en het was nog geen €7,00. Zoals een ware Product Junky, iemand die niet genoeg kan krijgen van (haar)producten zou doen. Besloot ik dit product te kopen.

Maar even serieus. Ik was oprecht nieuwsgierig naar de werking van deze Leave-In conditioner. Nu het potje al meer dan halfleeg is, vind ik het tijd mijn bevindingen met jou te delen. Te beginnen bij wat de etiket van dit product aan ons beloofd. Deze anti-breakage Leave-In Conditioner is van het merk ELASTA QP en behoort tot de reeds nieuwe the original mango butter lijn van dit merk. Door de benaming op de verpakking dacht ik meteen aan mango butter en olijfolie, ik zou bijna denken dat deze twee dé hoofdingrediënten van dit product zijn. Deze Leave-In Conditioner van Elasta QP zou ideaal zijn voor het intensief voeden van mijn haar.

Leave-in Elasta QP 02Als ik verder op de verpakking lees staat er “Hydraterende Mango boter en olijf olie maken het haar sterk, voegt ook hydratatie en glans aan broze en beschadigd haar toe. Ideaal voor natuurlijk haar (niet chemisch behandeld haar), voor het vlechten en in model brengen van het haar. Voor het zacht en als satijn doen aanvoelen van het haartextuur .” Heel veel mooie beloftes, maar mijn haar hoeft niet perse als satijn aan te voelen het heeft hydratatie nodig! Dat is overigens een van de redenen dat ik dit product kocht.

De gebruiksaanwijzing verteld het volgende. “Breng royaal aan op schoon nat haar. Onklit voorzichtig je haar en breng je haar vervolgens in het gewenste model. Ideaal om je haar tegen uitdrogen te beschermen en maakt jou haar textuur zacht na het föhnen. Voelt je haar tussen wasbeurten droog aan, dan kan je deze Leave-In Conditioner als dagelijkse aanvulling voor hydratatie aanbrengen. Ideaal voor het (in)vlechten, maken van een haarknot en als anti-frizz voor krullen te gebruiken.”

Mijn ervaring
Deze Leave-In heb ik in mijn nat en droog haar aangebracht en vind het goed werken. Mijn haar vind ik kort dus gebruik ik daarom tegenwoordig zelden een haarkam bij het onklitten. Ik doe het gewoon met de hand, duurt langer maar wel effectiever tegen mijn haar breuk. Goed, na wasbeurten gebruik ik deze Leave-In in combinatie met een olie, denk aan de L.O.C en L.C.O methoden. De dagen na het wassen van mijn haar breng ik zeker elke dag een beetje Leave-In Conditioner of een Hair cream (sheaboter) aan om te voorkomen dat mijn vochtdorstige haar uitdroogt. Deze periode masseer ik ook elke avond vooral en soms ‘s ochtends pure castorolie in mijn haarlijn en enkele focus plekken. Dit doe ik tot het flesje op is, zelf noem ik het de castoroliekuur . Ik ben zeer tevreden met de werking van deze Leave-In Conditioner in mijn haar en zou het een ieder aanraden. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk vind ik het kindvriendelijker dan de meeste productmerken speciaal voor kinderen die te koop zijn bij de haar en cosmeticashop. Kortom ideaal voor je krullend- en kroes haar.

Leave-in Elasta QP 04De eerste ingrediënten volgens volgorde op een rij
Water: Water. Deze Leave-In Conditioner is dus op waterbasis gevolgd door Olijfolie, Mangoboter, Arganolie, Kokosolie, Ginsengwortel extract, Rosemarijn extract, Aloë Vera extract, Sheaboter, Tocopherol dit is hoogstwaarschijnlijk de synthetische variant van vitamine E die gebruikt mag worden in cosmetica. Vitamine E speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van huidveroudering. Het heeft een wond helende werking en werkt ook nog eens ontstekingsremmend. bovendien beschermt het onze huid tegen de UV stalen van de zon. Er is niets mis met de synthetische vitamine E, maar kan bij sommige mensen helaas een allergische reactie hebben. Sojazaad olie.

Deze Leave-In Conditioner is te koop bij verschillende haar- en cosmetica shop, staan ook wel bekend als toko en afro winkel. De prijzen kunnen per winkel verschillen.
Tip: Ideaal voor het invlechten van Box Braids, Marley Braids, Twists. Heb jij al enige ervaring met deze Leave-In?

Bedankt voor het lezen! Liefs,

Gwendelien

6 Reacties

 • Beantwoord Macblogster 10 oktober, 2014 at 16:41

  Sounds good. Heb het vaak zien liggen, maar nooit naar de ingrediënten gekeken. De verpakking vond ik er chemisch uit zien. Haha.

 • Beantwoord Mayara Esther 10 oktober, 2014 at 16:07

  Klinkt erg goed voor mijn dorstige krullen! Ik heb al medere leave-in geprobeerd maar na een tijdje is mijn haar weer droog en werkt het niet helemaal, ik ben benieuwd of deze ook zo fijn werkt bij mij.

 • Beantwoord Nandine 10 oktober, 2014 at 09:46

  Klinkt goed! De ingrediënten zien er ook goed uit. Jammer van de Dimethicone maar als het werkt maakt het niks uit!

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 16 oktober, 2014 at 20:11

   Siliconen in een haarproduct is altijd vervelend inderdaad. Maar gelukkig zit dit redelijk onderaan de lijst. Is bijvoorbeeld wel handig voor als je gaat zwemmen om je haar in idd geval een beetje te beschermen tegen het chloorwater

  Reageer