Haar verzorging

Do It Yourself Tip | Whipped KokosOlie

8 november, 2014

 

Whipped Kokos 01Hoi daar,
Het liefst zou ik elke week in de keuken nieuwe haarproducten DIYen (do it yourself). Jammer genoeg heb ik daar niet altijd zin in en of vooral geen tijd voor. Enkele weken geleden heb ik eindelijk tijd gemaakt en iets simpels voor mijn haar uitgeprobeerd. Ik ben er zo blij mee dat ik heb besloten dit met jou te delen. Lees je gauw verder?

Afgelopen jaar ben ik gestart met het braaf gebruiken van Sheaboter. Meerdere keren heb ik thuis verschillende soorten mixjes met Sheaboter en oliën uitgeprobeerd. Tot ik erachter kwam dat ik hetzelfde met Kokosolie kan doen.
Ik heb simpelweg pure kokosolie uit de superfoodschappen van de supermarkt gekocht. Deze stond al zeker een halfjaar in mijn voorraadkast, handig!

DIY:
1. Laat de Kokosvet op kamertemperatuur komen. Deze moet geen olie worden.
2. Haal 5 eetlepels uit de pot en doe deze in een deegkom.
3. Doe er 3 druppeles essentiële olie naar keus. Ik heb gekozen voor limoengras “heerlakk”
4. Een theelepel olijfolie
5. Mix dit 5 tot 10 minuten tot een smeuige substantie met de handmixer.
6. Doe dit in een leuk potje of lege crèmepotje, groentepotje etc.

Whipped kokos 04

Je Whipped Kokosolie is klaar en kan gebruikt worden als pre-poo conditioner. Hier kan je een nacht mee in je haar slapen en de volgende dag met eem sulfaatvrijeshampoo uitwassen. Je voelt vast het verschil dat er geen natuurlijke oliën uit je haren gestript zullen worden.

Ideaal voor de L.O.C Methode om de hydraterende werking van conditioners in je haren te sluiten. Tevens vind ik het een goed alternatief voor haarvet.

Wel niet te veel op je hoofdhuid smeren. Deze kan door de olie niet goed ademen. Bedenk wat er met je gezicht gebeurd als je deze met olie insmeert. Een goed alternatief voor je hoofdhuid is een leave-in conditioner. Deze kan je in een sprayfles/plantenspuit doen, verdunnen met water en elke dag op je hoofdhuid sprayen.

Whipped Kokos 08

Laat je weten of jou Whipped Kokosolie DIY is gelukt?

Liefs,
Gwendelien

2 Reacties

 • Beantwoord Simone 10 november, 2014 at 11:50

  waauw leuke diy! 😉 dat ga ik zeker uitproberen, lijkt me een heerlijke butter voor me haar.

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 13 november, 2014 at 11:07

   Zeker doen is echt de moeite waard. maak eerst een klein beetje en niet een hele voorraad haha. Ps. Is geen butter maar een olie is “cream” vorm haha

  Reageer