Beauty Skincare

Review || Kruidvat Blossom Douche Foam

1 augustus, 2014

kruidvat douche foam 01Hoi allemaal,
Het is een hele poos geleden dat ik een douche foam heb gebruikt. Tijdens het “beauty shoppen” kwam ik deze douche foam tegen, en na het gebruiken ervan wil ik mijn ervaringen graag met jullie delen.

kruidvat douche foam 02De fles is zachtroze en valt meteen op in de schappen van de kruidvat. Na het ruiken aan de opening van de fles, gooide ik het meteen in mijn mandje. De zoete bloesemige geur was heel erg uitnodigend en deed me aan de douchegels die ik enkele jaren geleden gebruikte denken. Alleen wat goedkoper.

kruidvat douche foam 05Door de grote van de opening komt er meer dan genoeg douche schuim uit. Na twee flinke pompjes had ik genoeg. Kruidvat beweert dat deze douche foam de huid reinigt zonder deze uit te drogen. Ideaal, een droge huid zie ik nooit zitten, ook niet als ik naar bed ga. Zonnebloem-, olijfolie zouden in deze douche foam zitten en voor een heerlijk zachte huid zorgen. Ook is er glycerine aan toegevoegd die verantwoordelijk zou zijn voor de hydratatie. Alhoewel de gebruiksaanwijzing duidelijk aangeeft de fles voor gebruik eerst te schudden, heb ik het toch niet gedaan. Bij het vast houden en lichtjes bewegen van de fles, voel ik duidelijk vloeistof als inhoud. Ondanks het feit dat ik deze voor gebruik niet heb geschud vind ik dat de schuim inderdaad  alsnog rijkelijk is. Verder vind ik deze heel dik en vol aanvoelen! Ik heb er na een keer douchen voor het slapen gaan geen droge en stugge aanvoelend huid aan over gehouden. Het fijne vond ik ook dat de heerlijke geur afkomstig van deze douchegel uren op de huid blijft zitten, heerlijk!

kruidvat douche foam 06Bij het kopen van dit product verwachtte ik niet veel van de ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor de samenstelling van deze douche foam.
De ingrediënten nog even op een rij:
Aqua, Sodium Trideceth Sulfate, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Chloride, Isobutane, Glycerin, Sodium Lauroamphoaceatate, Cocamide Mea, Olea Europea Oil, Butyrosepermum Parkii Butter, Betaine, Roysl Jelly Extract, Dextrin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium Edta, Propane, Butane, Parfum, Benzyl Salycylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ione, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Triethylene Glycol, Citric Acid, Sodium Hydroxine.

Ik heb mij niet helemaal verdiept in de verschillende soorten ingrediënten die gebruikt worden voor het maken van beauty producten.  Wel kan ik aan jullie meegeven dat de eerste twee producten water en een surfactant is. Deze surfactant behoort tot dezelfde categorie als Sodium Laureth sulfate en zorgt er tevens voor dat het product overweldigend gaat schuimen. Ik had niet anders verwacht bij een douche foam. Dan komt er zonnebloem olie en als derde ingrediënt, deze wordt vooral gebruikt in producten die verantwoordelijk zijn voor de orale hygiëne. Daarnaast kan het ook een waterige product “dikker” maken. Geen wonder dat het gebruikt is in deze douche foam van de kruidvat.

Gezien de kwaliteit en prijsverhouding zou ik deze douche foam zeker aanraden. Het is een fles van 200ml, kost €2,49 en is overduidelijk bij de Kruidvat drogisterijen verkrijgbaar.
+ punten: Betaalbaar, makkelijk te verkrijgen, Makkelijk in gebruik,

– punten: Deze heb ik eerlijk gezegd niet.

Hoe lijkt deze douche foam jou? Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel. Liefs,
Gwendelien

Nog geen reacties.

Reageer