Geen categorie

Personal update || Studeren en bloggen

8 februari, 2014
studying

Soms heb ik het idee dat dit klopt ^^,

Hoi allemaal,

Even een post dat niet aan haarverzorging gerelateerd is.Het is jullie vast niet ontgaan dat het een poosje stil heeft gestaan op HairCrushNL. Zoals de meeste van jullie wellicht weten studeer ik voltijd. Inmiddels heb ik kwartaal 2 van mijn opleiding afgerond en heb ik ongeveer twee dagen om even op adem te komen. Maandag kan ik er dan weer volop tegen aan. Wil jij weten wat de oorzaak van mijn afwezigheid was?

Kwartaal 2 binnen mijn opleiding vond ik het zwaarst. En dan niet zozeer mijn opleiding zelf. In kwartaal 2 ben ik voor het eerst aan keuzevakken gestart. Per kwartaal kan ik minimaal 1 tot maximaal 2 keuzevakken doen. Ik koos er voor 2, omdat ik ergens in kwartaal 3 start aan mijn blokstage en deze duurt 5 weken. Omdat de keuzevakken in de avond en ochtend worden gegeven, zag ik het niet zitten om in de periode van mijn blokstage nog eens bezig te zijn met keuzevakken. Simpelweg, omdat ik zoveel mogelijk van de werkzaamheden van een verloskundige mee wil krijgen. 2 keuzevakken in één periode en die ook eens niet aan mijn opleiding gerelateerd zijn, vond ik uiteindelijk niet zo slim. Ik vond het zwaar! Ik kwam elke keer in de knoop met deadlines van mijn opdrachten voor de keuzevakken en dat van mijn opleiding zelf. Uiteindelijk is het na heel veel stress en slapeloze nachten gelukkig goed gekomen. Keuzevakken zijn cursussen die op de Hogeschool worden aangeboden voor het behalen van studiepunten. Ik mocht zelf bepalen aan welke keuzevakken ik deel wilde nemen. Voorwaarde is dan wel dat de keuzevak niet gerelateerd is aan mijn opleiding. Ik krijgt als het ware de gelegenheid om kennis buiten mijn eigen studierichting op te doen. En het ergste van allemaal, ze zijn verplicht…

girlscene

GoodLuck xoxo

Wat mijn opleiding betreft vind ik dat het ietsie pietsie beter gaat, ik ben qua resultaten nog niet waar ik zijn wil, maar het gaat. Ik begin een heleboel dingen rondom het onderwijssysteem en de opleiding zelf te begrijpen. Ook werk ik heel hard aan mijn leerhouding. Want ik heb gemerkt dat discipline en structuur één van de meest belangrijke ingrediënten binnen mijn opleiding zijn. Maar volgens mij geldt dat voor vele opleidingen. Wat ik wel zeker weet is dat ik met veel plezier aan kwartaal 3 begin. Graag wens ik jullie ook succes met school, studie, werk of datgene wat een uitdaging voor je is maar er toch graag mee bezig bent.

Mocht je een poos geen nieuwe artikelen op HairCrushNL tegen komen, dan weet je hoe laat het is :). Toch willen weten wat mij zo een beetje bezig houdt? Neem dan een kijkje op mijn instagram en twitter: @HairCrushNL. Morgen komt er in ieder geval een nieuw artikel online!

Bedankt voor het lezen van dit artikel en tot het volgende. Liefs,

Gwendelien

Bron foto’s: foto1 foto2

2 Reacties

  • Beantwoord Eva 19 maart, 2014 at 21:54

    Leuke site! Succes met je studie en het voortzetten van je blog!

  • Reageer