Gezondheid LifeStyle Update

Personal || Een Nieuw Levensstijl, Sporten.

16 september, 2014

sporten 02Hoi allemaal,

Dat is een tijdje terug! Ergens in de zomervakantie publiceerde ik een artikel dat ik regelmatig blogartikelen zou gaan posten. Maar helaas…. ik was blijkbaar te enthousiast want ik kom erachter dat ik die ene blogger ben die pas iets zal posten waarvan ik denk “hey, dit moeten/mogen mijn lezers wel weten”. Maar ik wil iets met jou delen waar ik super enthousiast over ben!

De foto en titel hebben het waarschijnlijk al verklapt. Ik ga sportiever door het leven! Ik wil gezonder en bewuster worden. Bij de woorden gezonder en bewuster kan je aan heel veel dingen denken. Voor mij is het even simpel. Ik wil mijn tijd hier op aarde gezond, bewust en gelukkig doorstaan. Via mijn blog zal ik jou regelmatig door middel van een update bijhouden hoe ik dat denk te doen en of het natuurlijk lukt. Maar eerst het volgende.

Gisteravond voor ik naar bed ging kon ik niet slapen. Ik besloot Engelstalige blogs van voor mij onbekende bloggers te lezen. En toen kwam ik een super interessante artikel tegen. De titel ging over het zijn van een ochtend mens. Sinds 2010 heb ik ruzie met het krijgen van balans en structuur in mijn nachtrust. Dit allemaal na de meest gezellige kerstvakantie ever die ik mij kan herinneren. Dat was tijdens de feestdagen in december 2009. Sindsdien had ik een abonnement op te laat naar bed gaan en langzaam wakker worden. Maar als ik eenmaal wakker ben, ben ik super langzaam waardoor mijn dagen figuurlijk voorbij vliegen. Echt bizar. Hoe positief ik ook ben ingesteld, ik ben het zat en wordt er soms chagrijnig van! Dit deel ik nooit met de buitenwereld hoor, social media. Maar ik heb een ding geleerd als je ergens niet tevreden over ben, niet klagen maar aanpakken die handel. Na bijna vier jaren te lopen tobben, kwam dat artikel als een geschenk op mijn beeldscherm. Zo ben ik een oplossing gaan bedenken die hopelijk meer dan alleen mijn onregelmatige nachtrust zal verhelpen.

 

sporten 01Zoals ik al zei heb ik besloten sportiever te worden! Ja ik heb een lage BMI, ik wil het liefst 10kg aankomen dus ga ik sporten in de sportschool. Maar daarbij heb ik besloten om ook elke dag na het theedrinken een ochtendwandeling te maken. Hier zal ik “wakker” van worden en heb ik meer tijd op een dag voor het afvinken van mijn “To Do Lijst”. Mijn ochtenden worden lang en avonden voor het slapen gaan kort en niet andersom! Zoals dat nu nog is..

En over dat sporten in de sportschool en mijn ondergewicht. Nee hoor er zijn geen speciale oefeningen die ervoor zorgen dat ik aan zal komen. Er zijn bepaalde spieren die ik zal trainen en daarbij ga ik een ander gezondere en prettige eetpatroon opbouwen. Die ochtendwandeling waar ik het zojuist over had, geloof me die zal mij eetlust bezorgen waardoor ik geen ontbijt meer over zal slaan. Dat hoop ik althans. Ik zet mezelf niet onder druk hoor, no way. Gisteren heb ik voor het eerst samen met mijn vriend gesport. Hij was streng voor me en ik vond het een leuke ervaring. Hopelijk blijft het zo. Ik wil heel graag meer vertellen maar ik wil dit artikel niet al te lang maken. Hopelijk heb jij het uitgelezen. Zorgt er namelijk voor dat jij mijn komende artikelen beter zal begrijpen haha.

Liefs♥
Gwendelien

4 Reacties

  • Beantwoord Aurelie 17 september, 2014 at 10:41

    Veel succes met het sporten!

  • Beantwoord Benay Vaneese 16 september, 2014 at 08:44

    You go girl! Ben benieuwd naar je voortgang. xoxo

  • Reageer