Update

Overleef de eerste studie-/schooldag na de zomervakantie

28 augustus, 2014

B2sHoi allemaal,
Waar de scholieren en studenten in Suriname aan het begin van hun zomervakantie zijn, gaan alle scholen in Nederland over enkele dagen alweer van start. Wat jullie niet weten is dat ik komend studiejaar niet in de collegebanken te vinden zal zijn. Het afgelopen studiejaar startte ik een leerzame, te gekke maar vooral super mooie opleiding tot verloskundige. Helaas kreeg ik met belemmeringen te maken die invloed hadden op mijn studiegedrag, waardoor ik aan het einde van de studiejaar zelf de moeilijke keus heb gemaakt met de opleiding te stoppen. Dat nu bekend gemaakt te hebben, zorgt ervoor dat ik verder kan met de reden waarom ik deze post plaats.

We kennen het allemaal, vakantie voorbij, school gaat weer van start. Bij mijn zusjes merk ik bijvoorbeeld dat zij niet uitkijken naar de eerste schooldag. “ik heb er geen zin in, zoo saai” of “pfff, een klas met nieuwe kinderen ulgh” Zelf herken ik mezelf hier niet in. Op mijn youtube-kanaal heb ik al eerder een BACK TO SCHOOL, Get Ready With Me filmpje geplaats. Daarom in dit artikel wat tips om je allereerste schooldag na de (zomer)vakantie te ‘overleven’.

Tip 1. Goed uitgerustDoor alle gezelligheid in de vakantie bezochten de meesten van ons dromenland pas (uren) na middernacht. Hierdoor wordt er uitgeslapen tot een tijdstip waar de lunch al verorberd zou moeten worden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je ‘biologische klok’ voor vroeg opstaan uit balans raakt. Mijn tip, minimaal 4 dagen van te voren rond 21:00u naar bed. Zet je wekker om 06:00 uur, daadwerkelijk opstaan als deze afgaat. En ga iets actiefs doen. Bijvoorbeeld helpen in het huishouden, afspreken met familie/kennissen. Kortom gebruik je laatste vakantie om weer in balans te komen voor je studie!

Tip 2. Schoolmateriaal
Zorg er tijdig voor dat deze in orde zijn. Zijn je studieboeken nog niet compleet? Kopieer de eerste/belangrijke hoofdstukken van een medestudent/kennis. Of zoek deze tweedehands op marktplaats, bol.com, studystore of de Slegte. Dit nog voordat school begint. Nog niet de perfecte agenda gevonden? No worries, gebruik de agenda uit je mobiele telefoon, tablet en zelfs van je Googleaccount. De Agenda van je Googleaccount is rechtsboven het scherm bij het icoontje “app” te vinden. Het fijne van deze digitale agenda’s vind ik het alarmsysteem. Zo mis je geen afspraken/deadlines meer! Voordeel is ook dat je alle tijd hebt een leuke en voor jou perfecte agenda aan te schaffen. Dus geen impulsieve aankopen meer van saaie en vooral onhandige agenda’s.

Tip 3. Comfortabel kledenZelf vind ik het fijn om comfortabel gekleed naar school te gaan. En met comfortabel bedoel ik niet specifiek, platte schoenen en lekkere modieuze big size kleding. Nee! Ik bedoel daar een outfit mee waarbij ik me heel erg op me gemak voel en iedereen mij in zou mogen zien.  Dus als jij een hotpants aan wilt doen met een croptop, ga je gang! Zelf zou ik het niet hebben gedaan….

Tip 4. Ontbijt/LunchMaak de avond van te voren jou lunch en doe deze in de koelkast. Dit zal jou in de ochtend tijd besparen. Zelf ben ik geen fan van deze methode. Ik vraag hulp aan mijn vriend, koop lunch op school of maak het uiteindelijk zelf. De tweede optie kan een dure grap zijn. Maar ik heb gewoon de behoefte aan “vers gesmeerde boterhammen”. Ontbijt, Ik ben een hele slechte ontbijteter. Zelfgemaakte smoothies in de ochtend hebben mij hierbij heel goed geholpen. Ik heb mijn ontbijt vaak dan binnen 5 minuten klaar staan en tevens naar binnen gewerkt. Hierdoor ga ik niet met een lege maag de deur uit en kan ik onderweg naar school, als ik de behoefte heb nog heel rustig “ontbijten”. Voordeel, een actieve student! De laatste hebben we allemaal nodig.

Dat waren mijn vier meest belangrijke tips voor jullie. Heb jij ook nog praktische tips, laat ze bij de reacties achter! Bij deze een succesvolle studiejaar, zet ‘em’ op en denk erom “Jou diploma is je eerste man/vrouw”

Liefs,Gwendelien

 

Nog geen reacties.

Reageer