Beauty

NOTD || Essie’s nr 97

16 december, 2013

essie xoHoi allemaal!

Ik ben niet van de “dure” nagellakken, omdat nagellak dragen niet bij mijn beroepsgroep past. Op mijn vorige opleidingen was het “okay” om een kleur op mijn nagels te hebben. Behalve op stage! Nu studeer ik Verloskunde, het mag niet op de opleiding tijdens bepaalde vakken) en al helemaal niet op het werkveld. Kortom ik vind het zonde om dure nagellak aan te schaffen. Omdat ik mijn nagels alleen tijdens de vakantie’s en voor speciale gelegenheden lak. Sommige nagellakken heb ik nog niet gebruikt. Benieuwd waarom ik besloot deze nagellak van Essie aan te schaffen?

essie xoxEnkele maanden geleden zag ik op de Instagram van ErikaPickYourLook, deze nagellak van Essie voorbij komen. De kleur trok mijn aandacht, ik moest het hebben! Bij de Etos in mijn woonplaats was hij gelukkig nog verkrijgbaar. In het echt vond ik de kleur nog mooier. Wel heeft het lang geduurd voordat ik besloot deze lak uit mijn verzameling te gebruiken. 

essie xxDeze nagellak is kleur 97 en heet Trophy Wife en kost nu €9,99. Toen ik door de fles heen naar de kleur keek, viel het mij op dat er iets van super mini glittertjes in zit. Ook zie ik er meerdere kleuren in, die heel erg op elkaar lijken dat het allemaal amper opvalt. Blauw, Petrol, goude en zilveren tinten. Persoonlijk vind ik dat dit de nagellak bijzonder maakt. Deze nagellak valt tussen de groene en blauwe lakken van Essie. Vaak kan ik de naam aan de kleur linken maar in dit geval echt niet. Jij wel?

essie xDe kwast vind ik breed waardoor het lakken ook makkelijk gaat. De eerste laag droogt zo snel op. Hierdoor kon ik, na het lakken van de andere hand meteen verder met de 2de laag van mijn als eerst gelakte hand. Daarnaast vind ik dat het heel snel op droogt. Ik durf te wedden dat het geheel binnen een kwartier tot een half uur helemaal droog is.

essie xoxo+ Punten: Brede kwast/ Droogt snel op/ Deze kleur is met veel te combineren/ blijft vaak zeker 5 dagen goed zitten. Dit weet ik uit ervaring met mijn andere Essie nagellak.

– Punten: De prijs…/ Helaas alleen bij de Etos te koop (voor zover ik weet).

Wat vind jij van de nagellakken van Essie, heb je ook een favoriet tussen zitten?

Bedankt voor het lezen van dit artikel en tot het volgende!

Liefs,

Gwendelien

 

9 Reacties

 • Beantwoord Melissa King 2 januari, 2014 at 21:17

  Wat een mooie kleur. Die zal ik binnenkort ook wel in mijn collectie willen

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 3 januari, 2014 at 16:58

   Ze verkopen het nog 😀 Ik had ooit van essence ook een soort variant hiervan. Weet niet meer hoe die heet maar de foto is op instagram xxx

 • Beantwoord De Dotties 29 december, 2013 at 21:33

  Wauw wat een mooi lakje! De kleur is echt heel speciaal!

 • Beantwoord Eliza 19 december, 2013 at 20:58

  Leuke feestelijke kleur ! Ik heb een paar weken terug twee nagellakjes van Essie bij de Big Bazar gekocht. €3 per stuk !

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 3 januari, 2014 at 16:57

   Woowww, bij
   Big Bazar?!! Welk filiaal precies?

   • Beantwoord Eliza 10 januari, 2014 at 20:08

    De big bazar in winkelcentrum de kameleon ( Amsterdam z-o ) . Deze lakjes hebben ze trouwens niet altijd, het wisselt. Soms hebben ze essie, o.p.i , L’Oréal of Sally Hansen.

 • Beantwoord Benay Vaneese 16 december, 2013 at 17:30

  Deze kleur is echt mooi!! Ik heb ook een paar nagellakjes van Essie, maar mijn favoriete merk is toch OPI.

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 3 januari, 2014 at 16:56

   Ik heb heel veel goeds over OPI gehoord. Misschien dat ik ooit hun base- en topcoat aanschaf. Ik vind het niet erg om voor die twee wat meer te betalen. Lekker onzichtbaar ^^

  Reageer