Haar verzorging LifeStyle

Kroeshaar vies

28 juni, 2015

I am not my hair – Ligt het aan mij of wordt deze zin niet altijd juist toegepast? Noujaa… ik vind dat het in bepaalde situaties onnodig wordt gebruikt. En het zijn dan situaties waarin ik wel zouden denken dat mijn haar een groot deel van mij is. In plaats van dat ik mijn haar niet ben. En zoals altijd wil ik meteen een hele waslijst met voorbeeld benoemen die aangeven waarom ik dat denk. Van de week kreeg ik een nare reactie met betrekking tot mijn haar. En ik schrok ervan, ik ervaarde het als een persoonlijke aanval.

Gatver vies wijf je moet je haar elke dag wassen niet om de twee weken !!!!! En bovendien hoef je gee youtube meer te doen want alle filmpjes vind ik raar

Even schrikken toch? Met nadruk op even. Nadat ik bovenstaande 3 à 4 keren had gelezen, moest ik wel lachen. Typisch iemand die het lef heeft om alleen van achter haar LCD schermpje haar uitgesproken reactie duidelijk te maken. Eerlijk gezegd deed het me eerste instantie wel wat, ik ga niet voor je jokken. Ik heb jaren lang een haat/liefde verhouding met mijn kroezen plukken gehad. En nu, nu omarm ik ze en ben ik trots dat ook ik van nature een kinky fro heb. Het is zelfs zo erg, dat mijn haar de naam “Joosje” van een vriendin kreeg haha.

Maar goed. Ik schreef dit artikel om even mijn gedachten met jou te delen. Daar zijn blogs de eerste instantie toch voor? De vraag is

“Hoe ga jij om met nare reacties over jouw haar?”

Ik heb het niet vaak dat iemand het bij mij flikt iets naars over mijn haar te zeggen waar ik bij sta. Maar de keren dat het gebeurt, probeer ik het keurig op te lossen. Dat ik in dit geval een vies wijf zou zijn, omdat ik mijn haar om de twee weken was, vind ik wel grappig. Er zijn momenten dat ik mijn haar wekelijks soms zelf twee keer per week was. Maar ook situaties dat ik het zeker wel maximaal een maand niet was. Waarom? Daarom!

Nee even serieus, hihi. Er zijn gewoon van die momenten dat ik om wat voor redenen dan ook mijn haar niet wil wassen. En de meest belangrijke reden is dat ik mijn “vieze” haar vaak 100x mooier vind zitten dan schoon haar van een dag of twee. Heb ik mijn haar twee weken niet gewassen, dan merk ik dat mijn afro voller en langer is. Dit zijn momenten dat ik 100% van mijn haar geniet, ik kan er de gekste kapsels mee maken. Op de foto van dit artikel is mijn haar 3 weken lang niet gewassen en ik vind dat het geweldig zit.

Lang verhaal, maar dit verklaart waarom ik vind dat mijn haar wel degelijk een groot deel van mij is. I am not my hair…… My hair is a big part of me klinkt mij veel lekkerder in de oren. Jou niet? Zo niet, dan is het ook niet erg. Ik had ook van die momenten dat ik de goedkoopste shampoo’s en crèmespoeling in mijn haar kwakte. Als het na de wasbeurt maar een heerlijke geur had. Deep conditioner, wat is dat?! Leave-in conditioner, huh?!!. Haarvet yaass!! Extra please! Nu is daar verandering in gekomen en merk ik dat mijn haar en hoofdhuid gezonder en vitaler zijn.

Mijn boodschap.
Leer je haar kennen. Ontdek wat je haar en hoofdhuid nodig hebben om uiteindelijk gezond te zijn. Healthy hair must be the goal, not long hair… En, als jij oprecht van je haar houdt kan NIEMAND jou door nare opmerkingen klein krijgen.

Fijn dat je er weer was. Dikke kus,

Gwendelien

4 Reacties

 • Gwendelien
  Beantwoord Gwendelien 7 juli, 2015 at 14:16

  Zo is dat! Liefs X

 • Beantwoord Meantha 2 juli, 2015 at 13:42

  Hoi Gwendelien,
  Tip ; Brush dit helemaal of your sholder , de persoon heeft toch niet het lef gehad om het in your face te zeggen ..pffff
  Niet voor alles is er een Goude Vaste regel !! de ene wast elke week de ander elke maand, om de 2 dagen , elke maan … God wat maakt het uit ….zolang die Routine voor jouw werkt toch ?

  En ik ben met je eens, Viez haar zit mooier en voller …

  xoxox kis kis

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 7 juli, 2015 at 14:16

   Daar heb je helemaal gelijk in. Ik vond het achteraf wel grappig X

 • Beantwoord Jaleesa 30 juni, 2015 at 21:47

  Hey Gwendelien,

  Wat naar dat zo’n misbaksel zo’n vervelend bericht achterlaat. Je hebt een prachtige bos haar om jaloers op te zijn (op de positieve manier).

  Als ik een nare opmerking over mijn haar krijg, denk ik altijd aan mijn moeder, leerlingen en mijn vrienden die mijn haar wel mooi vinden. Ik krijg de meest spontane opmerkingen. Voor elke belediging 10 complimenten.

  Zelf ben ik zooooo verkikkerd op mijn kroezzie, dat het me eigenlijk niet boeit dat een ander er aanstoot aan neemt.

  Xx

 • Reageer