Beauty

Hairstory || Melissa King || Naturalhair Journey Blogger

13 januari, 2014

melissakingHoi allemaal,

Het is alweer een poos geleden dat ik een hairstory op mijn blog heb geplaatst. Vorige keer was het interview met Dominique Snip te lezen. Vandaag deel ik graag de hairstory van Melissa King met jullie, deze staat in het teken van de Big Chop. Wil jij weten wat voor leuks en inspirerend deze fulltime mama tevens Natural Hair Journey Blogger te vertellen heeft?

Box Braids

Box Braids

Introduce yourself!

 • Kan je ons iets over jezelf vertellen?

“Ik ben een Surinaamse in hart en nieren en geboren in Nederland. Ik ben 28 jaar en moeder van twee kinderen. Een zoontje van 8 jaar en een dochter van 2. Sinds kort heb ik mijn bedrijfje Ienieminie Gastouderopvang moeten sluiten. Ik hoop het in de toekomst weer te openen. Op het moment ben ik dus fulltime moeder waar ik enorm van geniet. Als ik tijd heb blog ik over mijn natural hair journey, maak ik natural hair  statement T-shirts en maak ik sieraden. Begin 2014 komen er weer nieuwe artikelen houd mijn facebook pagina, blog en instagram (@Beyoucreations) in de gaten.”

Melisa rocking the Big Chop

Melisa rocking the Big Chop

Jij en je haar.

 • Jij hebt ooit de Big Chop gedaan, wat was de aanleiding hiervoor?

“De reden dat ik de big chop heb gedaan is omdat ik mijn gerelaxed haar niet meer wist te onderhouden. Het brak af en werd alsmaar dunner. Ondanks verschillende “zogenaamde” wonder methodes te hebben uitgeprobeerd begon ik steeds meer op een kaal geplukte kip te lijken. Ik deed steeds meer onderzoek op internet en youtube en zag ineens prachtige vrouwen die met trots hun natuurlijke kroon droegen. Voor mij was dit nieuw ik dacht bij mezelf kan kroeshaar egt zo mooi zijn? Na vele filmpjes en foto’s besefte ik dat ik ook zo trots mijn natuurlijke haar wilde zijn. Ik was bang om de big chop te doen ik zag mezelf absoluut niet met een jongens kop, dus besloot ik om te transitionen. Dit duurde niet lang want al erg snel irriteerde ik me aan de twee verschillende haar texturen. Op een dag (31 januari 2013) was ik het zat, ik keek in de spiegel en dacht vandaag knip ik alles eraf. Ik pakte een schaar en begon alles tot aan mijn uitgroei weg te knippen en zo is mijn big chop dus gegaan. Jij bent trouwens 1 van de mooie vrouwen die mij geïnspireerd heeft.”

 

 • Heb je de Big Chop bij de kapper laten doen?

“Ik heb de big chop zelf gedaan ten eerste, omdat ik het in een opwelling deed. Ook als ik er over had nagedacht zou ik het zelf hebben gedaan. Ik doe het liefst zelf mijn haar en als ik hulp nodig heb, vraag ik het aan mijn moeder.”

 • Wat ging er in je om toen de lange plukken uit jou haar werden geknipt?

“Heel grappig. Toen de eerste plukken op de grond vielen, dacht ik bij mezelf mijn God waar ben ik aan begonnen?! Maar eenmaal begonnen moet je het afmaken dus knipte ik maar door totdat alles weg was. Toen ik klaar was vond ik het absoluut niet mooi maar het was er al af.”

Links: Zelf gemaakte pruik Rechts: Natural hair

Links: Zelf gemaakte pruik Rechts: Natural hair

 • Hoe heb jij de eerste 3 maanden post Big Chop ervaren?

“Kort na mijn big chop was ik erg onzeker, ik durfde ook niet gelijk met mijn korte kapsel naar buiten. Ik deed verschillende turban stylen op mijn hoofd of ik droeg een zelf gemaakte pruik. Na dat ik steeds meer gewend raakte aan mijn haar durfde ik na een maand voor het eerst zonder pruik of turban naar buiten te gaan.”

 • Beschrijf je haar textuur in eigen woorden.

“Ik ben niet zo thuis in de cijfers 4 a b c of whatever. Mijn haar textuur is in mijn eigen woorden gewoon kroes. Lastig om uit te kammen want ik ben rg kleinzerig op mijn hoofd. Lang leve de conditioner lol.”

 • Hoe heb jij je haar haar de eerste drie maanden post Big Chop verzorgd?

“Ik heb de eerste maanden bijna elke dag een co-wash gedaan en daarna stylde ik het doormiddel van leave in conditioner en eco styler gel. Hierdoor kreeg ik krulletjes of coils en dat was voor mij erg gemakkelijk om de eerste maanden door te komen. Soms wil ik weer even terug naar die tijd omdat het zo makkelijk was.

Melissa draagt hier één van haar eigen ontwerpen

Melissa draagt hier één van haar eigen ontwerpen

 • Wat waren je favoriete haarproducten?

“Mijn favoriete producten waren: Conditioner van cantu voor de co-wash, leave in conditioner ook van cantu en eco styler gel (geel).”

Be you!

Be proud Be you! Zelfgemaakte curly pruik

 • Heb jij een motivatie voor de dames die deze stap willen zetten, maar het nog niet aandurven?

“Tegen de dames die op het punt staan om natural te gaan wil ik zeggen, ga deze journey aan alleen voor jezelf. Ga jezelf niet vergelijken met andere naturals want iedereen zijn haar is anders. Zorg dat je van elk moment van jou journey geniet. Voordat je aan je journey begint is het van groot belang dat je heel veel research doet. Be proud Be you xoxo.”

 

Deel 2 van Melissa’s hairstory staat in het teken van “Mijn haar nu”. Zij zal met ons delen wat zij nog nooit eerder op haar blog heeft geplaatst. Neem ook eens een kijkje op haar persoonlijke blog.

Herken jij jezelf wel of niet in Melissa’s hairstory?

Bedankt voor het lezen van dit Artikel en tot het volgende!

Liefs,

Gwendelien

7 Reacties

 • Beantwoord Vie 11 februari, 2014 at 00:24

  Heel leuk om te lezen! Zag er heel mooi uit na de big chop.

 • Beantwoord Christina 30 januari, 2014 at 15:54

  leuk interview! Ik herken het wel. Ik heb mijn haar jarenlang chemisch behandeld. Curly,relax name it, ik heb het gedaan. Maar ik wist nooit echt hoe ik het moest onderhouden en dus brak mijn haar af, werd het dun en lelijk. Toen heb ik een keratine behandeling gedaan en dat was prachtig. Maar ook van korte duur. April 2013 heb ik the big chop gedaan. Momenteel is mijn haar weer wat langer maar ik vond het wel erg moeilijk. Ik wist niet hoe ik mijn haar moest dragen en droeg een vaak een sjaal of muts.
  Nu is mijn haar op een lengte dat ik veel leuke protective hairstyles kan doen. Ik ben niet van plan om ooit nog mijn haar te relaxen en adviseer mijn dochter ook om trots te zijn op haar krullen (zij heeft echt prachtige krul, ik daarintegen meer kroes).

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 1 februari, 2014 at 00:09

   Hoi Christina, leuk om te weten!! Veel naturalista’s herkennen zichzelf in het verhaal van een ander. Dat vind ik opzich zeer positief. Hiermee laten we merken dat kiezen voor je eigen haar textuur totaal niet erg is. Veel plezier met je haar en dat van je dochtertje xoxo

 • Beantwoord Rowan 15 januari, 2014 at 14:10

  Leuk om te lezen, het achtergrond verhaal! Ik volg Melissa ook op insta en vind haar kindjes zooo cute!

 • Beantwoord meredith 14 januari, 2014 at 08:52

  Zo trots op me melisje. Ik zelf durf de bigchop niet aan maar vraag altijd om advies betreft me kinderen.
  Ik ben zelf niet goed bezig met me eigen haar lol.
  Er komt wel een dag dat ik de bigchop ga doen. En ga zo door

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 19 januari, 2014 at 14:27

   Niet iedereen is er klaar voor Meredith, je gevoel zal het op het juiste moment aan geven. Liefs xoxo

  Reageer