Over Gwendelien & HairCrushNL

Heej!
Wat leuk dat je even de tijd neemt om een kijkje op mijn blog te nemen. Graag vertel ik jou meer over waarom ik gestart ben met bloggen en waarom ik voor deze blognaam heb gekozen. Waarschijnlijk heb je al het een en ander op de hoofdpagina kunnen lezen anders hier nog een korte samenvatting. Ik ben Gwendelien,
24 jaar jong, student Vroedkunde en in de zomer van 2017 verwachten mijn vriend en ik ons allereerste kindje.

Onrustig! Er is verandering nodig.
Het begon allemaal in het najaar van 2012. Ik had een leuke vakantie in Suriname achter de rug en voelde me desondanks super onrustig. Mijn gevoel gaf aan dat het aan mijn haar lag. Het was tijd voor verandering. Door mijn jarenlange weave verslaving was mijn haar dood. Zo dood dat ik er geen raad mee wist en verdrietig werd. Ik kon beter voor de weaves zorgen dan voor mijn eigen haar. Mijn weaves kregen de beste verzorgingsproducten terwijl mijn natuurlijk haar maar dood ging door dehydratatie, relaxers en de hete stijltang. Af en toe een shampoo en cremespoeling erin waarna ik het droog föhnde en haarvet in smeerde om vervolgens dezelfde dag nog mijn weavebanen aan vast te maken. Best wel gek als ik er zo aan terug denk. Maar goed ik wist dan ook niet beter.
Na de knipbeurt, werd mijn haar heerlijk gewassen en liep ik met opgeheven hoofd de zaak uit richting huis. Onderweg kwam ik mijn vriend en schoonbroertje nog tegen. Precies wat ik dacht… Hij vind het niet mooi. Je zal er maar aan moeten wennen dacht ik toen. Mijn schoonbroertje vond het alleen maar tof.

Ik kreeg steeds meer de bevestiging dat mijn gevoel gelijk had. Ik wilde nog altijd van weaves en ander nep haar soorten kunnen blijven genieten, maar niet meer op die ongezonde manier zoals ik dat deed. Ik had mezelf beloofd pas weer nep haar te gebruiken als ik van mijn eigen haar had leren houden en deze goed kon verzorgen. Zo gezegd en zo gedaan.
Al snel had ik door dat mijn haar mega goed begon te groeien en heel anders aan voelde. Gezond!
Ik wilde mijn verhaal met andere vrouwen delen en rolde langzamerhand in de wereld van kroes haar blogs. Inmiddels zijn we als iets meer dan vier jaar verder en is het bloggen heel gauw uitegroeid naar het maken van YouTube-Filmpjes. De plek waar ik eindeloos kan kletsen en super leuk content mag maken over brown beauty, kroes haar verzorging en persoonlijk gerelateerde onderwerpen.

De naam HairCrushNL betekend voor mij veel. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel liefde zou hebben voor mijn natuurlijk haar. Gelukkig besef ik dat het niet meer nodig is om mij achter weaves etc te schuilen en dat ik net zo mooi en creatief kan zijn met mijn kort kroes haar. De verandering begon bij “haar” inmiddels is dat door gegroeid naar veel meer. En ik hoop dat die positieve ontwikkeling hier via mijn blog op jou over te kunnen brengen.

Liefs,
Gwendelien

 

5 Reacties

 • Beantwoord Davina 8 mei, 2015 at 19:25

  ik heb een vraagje wat voor product gebruikte jij bij je zusje je gebruikte het om haar haar strak naar achter te zetten het leek op gel

 • Beantwoord Mayara Esther 28 mei, 2014 at 11:16

  Ik hoop je een keertje tegen te komen in Roffa hehe.

 • Beantwoord Missbeautynerd15 3 januari, 2014 at 18:10

  Hee,

  Ik volgde ja al op YouTube (super leuk kanaal), en jouw blog is ook super leuk, die layout <3.
  Ik draag sinds 4 maanden mijn haar ook naturel en jouw tips helpen zeker bij het verzorgen, dankjewel :).

  Ciao<3 xx Marleon (Missbeautynerd15)

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 3 januari, 2014 at 18:34

   Haay Marleon,

   Dank je wel voor de mooie complimenten en het abonneren natuurlijk! Jou blog is ook mooi, lekker kleurrijk liefs xxx

  Reageer