Update

Event || AfroChic!

10 mei, 2014

Afro chic

Hoi allemaal,

Het is je vast en zeker niet ontgaan dat er eindelijk heel veel aandacht wordt besteedt aan het haar van de donkere jonge vrouw. Ik kan niet genoeg krijgen van events die in het teken staan van de bewuste- jonge- gekleurde vrouw in de huidige maatschappij. Herken jij jezelf hierin? Lees dan gauw verder…

De foto en titel horende bij dit artikel heeft jullie ongetwijfeld al een idee gegeven waar de inhoud van deze post over zal gaan. Er is binnenkort weer een natural hair event! En dat is precies over 21 dagen.

“Afro Chic is meer dan een haarevent! “Natural black hair” wordt bij AfroChic namelijk  als uitgangspunt genomen om onderwerpen als identiteitsvorming, een positief zelfbeeld en economische zelfstandigheid aan de orde te stellen”. Aldus oprichters van Afro Chic. Klik hier voor het volledige artikel. Dit is niet het eerste event georganiseerd door Afro Chic. Eerder in de maand maart 2014 hebben zij twee “meet-ups” georganiseerd. Deze vonden plaats in Amsterdam zuid-oost en het centrum van Rotterdam. Naturals met verschillende haartypes konden elkaar ontmoeten, praten over topics met betrekking tot natural hair en meer dat relevant is. Ook was het doel om het winkelend publiek ter woord te staan en aan te geven wat natural zijn voor elkaar betekend. Ik vond het super leuk om dit mee te maken en zou het dolgraag weer willen doen.

Ik zie dit dus als het derde event georganiseerd door de oprichters van Afro Chic. Het doel is om aan alle bezoekers mee te geven hoe belangrijk onze positie in deze maatschappij is. De maatschappij waar velen nog met het idee rondlopen dat kroeshaar niet altijd acceptabel is, de maatschappij waar de super knappe gekleurde vrouw met het idee rond loopt dat haar huidskleur niet mooi genoeg is. Denk aan het chemisch manipuleren van een bos prachtige krullen/kroeshaar uit onwetendheid. Denk aan het chemisch behandelen van de mooie donkere huid met bleaching producten. Denk aan het elke keer onderscheid maken tussen etnische groepen, elkaar of jezelf negatief in “hokjes” plaatsen. En zo kan ik nog heel veel opnoemen. Het doel is om van elkaar te leren en empowerment te bieden.

Tijdens het event is er heel veel leuks te beleven. Zo kan je mee discussiëren over verschillende onderwerpen waar naturals tegen aanlopen, dit hoeft niet specifiek haar gerelateerd te zijn. Een workshop geschikt voor jong en oud waarin de meest leuke en handige tips en trucs worden gegeven voor het creëren van de meest leuke, handige en snelle kapsels voor kroeshaar. Jij mag stemmen op de beste blackhair kapper/kapster van Nederland. Maak voor het eerst kennis met de missen van de verkiezing miss black hair Nederland.

Ook ik zal aanwezig zijn als spreker tijdens een workshop. Ik leg de nadruk op de problemen waar ik als natural tegen aanloop, denk bijvoorbeeld aan trichotillomanie. Tips op je natural hair te kunnen blijven dragen ondanks je drukke leven als moeder, werkende vrouw en de altijd drukke student. Natuurlijk is er de gelegenheid om de heerlijkste food, beauty en hair producten te kopen.

Daarnaast zal Sylvana Simons aanwezig zijn als inspirational speaker! Wil JIJ horen wat zij te zeggen heeft? Laat dit event je niet voorbijgaan. Koop snel je kaartje voordat het te laat is op de site van Afro Chic wees er snel bij want op is echt op!

AfroChic 2014 Final Voor en Achterkant

Ontmoet ik jou op dit te gekke event?!

Bedankt voor het lezen. Liefs xxx

Gwendelien

 

2 Reacties

  • Beantwoord Benay Vaneese 10 mei, 2014 at 07:52

    Zal m’n best doen om erbij te zijn om jou te supporten!!

  • Reageer