Beauty

BeautyFood || Mijn eetgewoonte Intro

28 november, 2013

beautyfruit haircrushnlHoi daar! 

Ik zorg heel slecht voor mezelf als het op eten aankomt. Ik werk al sinds mijn 16de aan mijn gewicht. Vaak als ik aangeef dat ik een paar kilo’s erbij wil, krijg ik soort gelijke opmerking in de richting van “Jij hoeft echt niet aan te komen, in verhouding zie je er goed uit” Dan denk ik “je moest eens weten hoe zwaar ik weeg”. Kortom mijn BMI is te licht en daar wil ik aan werken. Een ongezond BMI gaat in mijn geval gepaard met onregelmatig eten. Daarnaast weet ik zeker dat ik in mijn maaltijden weinig vitamines en voedingsstoffen binnen krijg. Tijd om actie te ondernemen dus! Meer weten?
beautyfoodhaircrushnlIk ben vanaf mijn 16de bewust over mijn “ongezonde” BMI. Toen der tijd was ik zelfstandig naar de huisarts gestapt voor eventuele “begeleiding”. Na maanden begeleiding van een diëtiste te hebben gekregen, besloot ik mijn gewicht te laten voor wat het is. Ik kwam maar niet aan en ik had het idee dat het een fase was dat bij de puberteit hoorde. Nu jaren later kom ik tot de ontdekking dat het meer dan een “puber fase” is. beautyfood haircrushnlIk moet gewoon gezonder gaan eten! In het verleden tot vorige week vrijdag nog, gebeurde het wel dat ik regelmatig ’s ochtends de deur uit ga zonder te hebben ontbeten. Heel slecht, ik weet het. Op school merkte ik het ook. Daar zat ik dan suf in de collegebanken en mijn concentratie verdween beetje bij beetje. Nu heb ik meerdere doelen die ik wil bereiken door “gezonder en gevarieerder” te gaan eten. Natuurlijk een gezonde BMI, goede concentratie, energie en niet te vergeten gezond eten bevat goede vitamines en voedingsvezel welke gunstig zijn voor de huid, haar, nagels en het gebit. Daarom wordt voedsel die hier verantwoordelijk voor is ook wel Beautyfood genoemd.
smoothiehaircrushnlTegen mijn slechte eetgewoonten denk ik dat de “goede” oplossing gevonden is. De smoothie! Afgelopen weekend had ik trek in fruit. Ik kon niet kiezen uit mijn fruitschaal. Meestal pak ik snel een mandarijn. En elke dag meer dan twee mandarijnen eten is heel slecht voor het gebit. Hoe lekker deze ook kunnen zijn. Een fruitsalade eten leek me saai.
Toen bedacht ik een smoothie te maken. Ik experimenteerde met yoghurt, een mango, druiven, een kleine banaan en mandarijn deze gooide ik in de blender. Over de smaak was ik zeer tevreden. Wel had ik het gevoel dat ik steeds meer trek kreeg. De dagen daarna drink ik elke dag een volle beker smoothie. De yoghurt laat ik weg. Ik heb namelijk ooit begrepen dat melkproducten vitamines kunnen afbreken. Ook de dagen daarna heb ik veel trek gehad na het drinken van een smoothie. Kortom ik denk dat elke dag een smoothie drinken niet alleen de nodige vitamines en voedingstoffen levert maar in mijn geval ook mijn eetlust stimuleert.

beautyfood smoothie haircrushnlIk zal jullie zeker elke week op de hoogte houden over  mijn smoothie ervaring en de verschillende mixen die ik uitprobeer.

Hoe zorg jij ervoor dat je gezond en gevarieerd eet?

Bedankt voor het lezen van dit artikel en tot de volgende!

Liefs,

Gwendelien

3 Reacties

 • Beantwoord Mina 6 december, 2013 at 16:26

  Smoothies, wat een goed idee! Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal wat ongezond eten betreft. Ik ontbijt ook nauwelijks en eet zelden fruit. Smoothies maken zou dan ook een goede oplossing kunnen zijn. Heerlijk en tegelijkertijd alle vitamines binnenkrijgen. Nu nog alleen mijn eetpatroon veranderen 😉 Ik zie uit naar je updates!

 • Beantwoord Grace 30 november, 2013 at 02:26

  Gezond eten is echt zeer belangrijk. Ik ben ook gezonder gaan leven nadat ik erachter kwam dat ik jarenlang aan bloedarmoede leed. Ik at tijdens mijn puberteit ook erg slecht (niet ontbijten, de schooldag doorkomen met een chocoladereep, veel sporten, weinig drinken, etc..). Al ruim een jaar drink ook versgeperste sappen en smoothies. Het heeft mijn leven en mijn uiterlijk veranderd. Je moet dit echt doorzetten!

  • Gwendelien
   Beantwoord Gwendelien 30 november, 2013 at 12:22

   Dankjewel voor je reactie en motivatie!! Ik zal het zeker doorzetten 😀 Liefs x

  Reageer